HBB’nin 2021 bütçesi meclisi gerdi!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı nisan ayı gündeminde öne çıkan başlıklar bütçe ve HBB’nin 2021 mali yılı faaliyet raporunun görüşülmesi oldu. Lütfü Savaş’ın bir kez daha katılmadığı meclis toplantısı Başkan Vekili Adnan Özkaya yönetiminde gerçekleştirilirken, Cumhur ittifakı üyeleri 2021 yılı faaliyet raporunu eleştirirken, Millet İttifakı üyeleri ise savunmaya geçti.  HBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Gülseren Malcı ise yaptığı açıklamada, gelir gider tablosunu bakıldığında denk bir bütçe oluşturduklarını söyledi.

Toplantıda görev süreleri dolan encümen üyeleri ve ihtisas komisyonu üyelerinin oybirliğiyle seçildiği toplantıda, 2021 mali yılı faaliyet raporu ile ilgili konuşan Denetim komisyonu üyesi Ali Mutlu, 2021 yılında gelir bütçesinin yüzde 96, gider bütçesinin de yüzde 86 gerçekleştiğini ifade ederek HBB’nin önemli bir başarıya imza atarak denk bir bütçe oluşturulduğunu açıkladı.

Mutlu, ‘İhalelerde herhangi bir hata yok’

Hatay Büyükşehir Belediyesinin 15 ilçede 2 milyondan fazla kişiye hizmet ettiğini söyleyen Mutlu, “Hem EXPO 2021 Hatay hem de hizmetler için yapılan ihalelerde herhangi bir usulsüzlük ya da hata olsaydı Sayıştay ve mülkiye müfettişleri itiraz ederdi. Hesapların tamamı Sayıştay ve mülkiye müfettişlerinin denetiminde… EXPO’nun kente kazanımlarını görmezden gelmek doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakı üyelerinin 2021 yılı faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerinin, gerçekçi olmadığını ifade eden bazı meclis üyeleri, HBB’nin borç miktarının tüm iller içinde Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip 13’üncü il olan Hatay için normal seviyelerde olduğunu belirterek, Cumhur ittifakına mensup bazı üyelerin EXPO alanlarını hiç görmeden eleştirdiğine vurgu yaptı.

Gülseren Malcı, ‘Denk bir bütçe oluşturduk’

HBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Gülseren Malcı gelir gider tablosunu bakıldığında denk bir bütçe oluşturduklarını söyledi. Artan maliyetler sebebiyle neredeyse tüm belediyelerin ek bütçe talebinde bulunduğunu belirten Malcı, “Öngördüğümüz bütçenin üstünde gelirimizin olması şehrimizin vergi vermedeki gücünü gösterir. Bu da şehrimiz için gurur kaynağıdır. 2021 yılında istediğimiz 200 milyon liralık borçlanma talebinin sadece 80 milyon lirasını kullandık. Denk bir bütçe oluşturduk” dedi.

Hatay genelinde yeşil alanlar ve peyzaj çalışmaları için Park Bahçeler Dairesi’nin 2022 ve 2023 yılı bütçesinden ilgili daireye aktarma yapılmasına ilişkin madde de oy birliği ile kabul edildi.

Madde görüşülürken Daire Başkanı Murat Bayram, 465 bin metrekare yeşil alan ürettiklerini bunun da il için bir rekor olduğunu ifade etti.

Nisan ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi 15 Nisan Cuma günü saat 15.00’te yapılacak.

Bir cevap yazın