Hatay’daki hayvan barınakları Vali Doğan’ın gündeminde!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilgili kurum temsilcilerinin ve kuruluşlarının katılımıyla,  il genelindeki Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin fiziki şartları ve yükümlülüklerin uygulanmasıyla ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda Vali Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, Doğa ve Milli Parklar Müdürü Cüneyt Çağlar, Anadolu Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Ufuk Bayraktar, ilgili STK’lar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve belediyelerin kanuni yükümlülüklerinin takibi konularının, sokakta ve barınakta yaşayan hayvanların rahat bir yaşam sürebilmeleri için ilgili kurumlarca alınması gereken tedbirlere dair konuların görüşüldüğü toplantıda Vali Doğan, “İnancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak her canlının hakkını korumakla yükümlüyüz. Bir karıncayı bile incitmeyen ecdadın torunları olan bizler; dünyayı ortak paylaştığımız bu canlılara sevgi, merhamet ve şefkatle yaklaşmalıyız” dedi.

Bir cevap yazın