‘Erzin’de kimyasal tesis istemiyoruz’ çağrısı!

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Burnaz Plajı’nda yapılmak istenen ve nihai ÇED raporu halkın görüş ve önerilerine açılan Propandan Polipropilen Üretme Tesisi, Su Alma Yapısı ve Derin Deniz Deşarjı” projesi ile ilgili kamuoyu duyurusu paylaştı.

Başkan Elmasoğlu, ilçeye bağlı bağlı Aşağıburnaz Mahallesi, Gaziçiftliği  Mevkii’nde Byport Petrol Ürünleri Terminal Hizmetleri Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan projenin ÇED kararını etkileyecek olan 10 günlük askı süreci içerisinde herkesi  il müdürlüğüne olumsuz görüşlerini iletmeye davet ederken, “Erzin’i zehirleyecek, yok edecek kimyasal tesis istemiyoruz” dedi.

ÇED olumlu raporunun henüz verilmediğine dikkat çeken Başkan Elmasoğlu, “Burnaz plajımızda yapılmak istenilen plastiğin hammaddesi olan polipropilen tesisi ÇED raporu yayınlanmış olup henüz ÇED olumlu raporu verilmemiştir. Söz konusu faaliyet ile ilgili olarak soru, görüş ve öneriler değerlendirilmek üzere Hatay Valiliği’ne veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilebilir. İstenildiği takdirde faaliyete ilişkin hazırlanan rapor Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde incelenebilir.  Rapor sonrası görüşler toplandıktan sonra ‘ÇED olumlu – olumsuz’ raporu verilecek olup tesisin yapılmaması için OLUMSUZ görüşlerinizi, e-devlet üzerinden veya hatay@csb.gov.tr e-posta yolu ile veya normal posta yolu ile bildirmenizi bekliyoruz…Erzin hepimizin…” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın