Pandemi sonrası camide ilk teravih bu akşam!

Onbir Ayın Sultanı Ramazan, bugün kılınacak ilk teravih namazından sonra, gece kalkılacak sahur ile başlıyor. Hatay’da Ramazan ayının ilk teravih namazı 1 Nisan 2022 Cuma günü 20:19’da okunacak olan yatsı ezanının hemen ardından kılınacak. Hatay için ilk sahur vakti 2 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 04:53’te okunacak olan sabah ezanı ile birlikte sona erecek, ilk iftar ise 2 Nisan Cumartesi günü saat: 19.05’te açılacak.

Türkiye’de en uzun oruç 15 saat 56 dakikayla Sinop’ta tutulacak. Hatay, Ramazan’ın birinci günü 14 saat 12 dakika, son gününde ise 15 saat 22 dakika ile en kısa orucu tutacak.

Pandemi sonrası teravih namazı camilerde kılınacak

Ramazan ayının ilk teravihi ülke genelindeki 90 bin camide cemaatle kılınacak. Türkiye’de COVID-19 tedbirleri kapsamında teravihler son iki sene cami ve mescitlerde kılınamadı. Teravih, normal saf düzeninde camilerde cemaatle eda edilecek. Böylece cami ve mescitler, yarın yeniden teravihte cemaatle buluşacak. Camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan temizlik ve maske kullanımı tedbirleri uygulanmaya devam edilecek.

Kadir Gecesi 27 Mayıs’ta

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi 27 Nisan’da idrak edilecek.

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl ramazanın başlangıcından gelecek yıl ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 lira olarak belirledi.

Bir cevap yazın