Her öğrenci bir kitap!

Şükrü Kanadlı İlkokulu öğrencileri, 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ dolayısıyla okul bahçesinde düzenledikleri etkinliklerle kitabın önemine ve okuyan topluma dikkat çekti.

Öğrenciler giydikleri çeşitli kostümlerle şarkılar söyleyerek coşku içerisinde ‘Kütüphane Haftası’nı kutlarken, birbirinden güzel performanslarla da aileleri ve öğretmenleriyle birlikte güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.  

Şükrü Kanadlı İlkokulu Müdürü Ebru Yıldızber, her alanda ilerlemek için okumanın gerekli olduğuna curgu yaptığı konuşmasında, “Kütüphaneler topluma yararlı kişilerin yetişmesinde büyük bir öneme sahiptir. Kitap okumak ise en etkili öğrenme yoludur. Okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi gereken bir alışkanlıktır. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişinin, öncelikle kendine olan güveni artar. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu duygu ve düşüncelerle okulumuzda düzenlediğimiz etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikler, daha sonra öğrencilerin dans gösterileriyle devam etti.

Bir cevap yazın