Farklı kültürlerin İskenderun’da kardeşlik buluşması

İSTE Genç Ofis ve İSTE Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun ‘Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi’ kapsamında düzenlediği ‘Kültür Günü’ etkinliği, farklı ülkelerin gençlerini İskenderun’da buluşturdu.

İSTE Genç Ofis personelleri ve İSTE Uluslararası Öğrenci Topluluğu Üyesi olan Mısır, Suriye, Filistin, Yemen, Etiyopya, Somali, Suudi Arabistan, Irak, Fas, Azerbaycan ve Bangladeş uyruklu öğrenciler, kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla İSTE Genç Ofis Bahçesi’nde hazırlamış oldukları yemekler, dans ve müzik gösterileri ile etkinliği karnaval havasına dönüştürdü.

Birbirlerinin farklı lezzetteki yemeklerini tadan, danslarını izleyen ve yöresel kıyafetlerini gören genç misafirler, farklı kültürleri keşfederek, arkadaş olmanın mutluluğunu yaşadı.

Farklı kurumlardan misafirlerin de katıldığı ‘Kültür Günü’ etkinliğinde kısa bir konuşma yapan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Düzenlenen bu renkli etkinliğe katkı sağlayan Uluslararası Öğrenci Topluluğu’na teşekkür ediyoruz. ‘Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi’ kapsamında yaptığımız bu etkinlikle, farklı kültürdeki gençlerimizin birbirine daha çok ısınmalarını ve birbirlerini daha iyi tanıyabilmelerini sağladık. Yabancı uyruklu gençlerin yöresel kıyafetleri, kültürel aksesuarları, yemekleri, müzikleri ve dansları hepimizi çok etkiledi. Farklı kültürdeki gençlerimizi aynı bahçenin farklı çiçeklerine benzetiyorum. Bu özel gün için emeklerinden dolayı Uluslararası Öğrenci Topluluğu’na, Gençlik Merkezimizdeki ekip arkadaşlarıma ve gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın