‘Artuk Bey’, İskenderun’a geldi!

‘Anadolu’nun kahvesi Türkiye’mizin kokusu’ sloganı ile ünü Türkiye’yi aşan Artukbey Kahve, marka zincirine yurtiçinde 75’nci şube olarak İskenderun’u ekledi. Mardin’de doğan ve ünü ülke sınırlarını aşan Artukbey Kahve, eşsiz lezzetleri ve geniş ürün yelpazesiyle geleneksel kahve kültürüne yeni bir soluk getirecek olan İskenderun Şubesi’ni davullu, zurnalı görkemli bir törenle hizmete açtı.  

Serdar Yavuz, Mahmut Yavuz, Talat Erkek ve Mustafa Avcı’nın güçbirliğiyle medeniyet ve hoşgörü kentleri Mardin ve İskenderun’u kahve kokusunda birleştiren Artukbey Kahve İskenderun Şubesi’nin açılış törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz kaymakamı H. Hasan Gökpınar, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İSTE Rektörü Tolga Depçi, Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, İşinsanı Nuri Üysen ve vatandaşlar katıldı.

Artukbey Kahve’de hedefler büyük

Sponsoru oldukları Destan Dizisi gibi, kahve konusunda da Destan yazarak 81 ilde şubeleşmeyi hedeflediklerini belirten Artukbey Kahve Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, “İlk mağazamızı kadim şehir Mardin’de açtık. Daha sonra Türküyle, Süryanisiyle, Ermenisiyle, Kürdüyle rol model olacak bir şehirden marka yaratma hedefini ortaya koyduk. Şu anda yurt içinde 75, yurt dışında da 7 mağazamızla hizmetinizdeyiz.  Ülkemizin sıkıntılar yaşadığı bu süreçte yüreğini ve bütün varlığını ortaya koyan buradaki iş ortaklarımıza yatırıma ve istihdama destek oldukları için, dev bir yatırıma vesile oldukları için teşekkür ediyorum.  Bizim hedeflerimiz inanılmaz büyük. İnanılmaz bir markayla yeniden Anadolu deyip Türkiye’ye ve dünyaya uluslararası bir marka çıkarmak hedefindeyiz. Bunun da çok güçlü adımlarla altyapısı hazırlıyoruz. Paramızın son kuruşuna kadar istihdam, kanımızın son damlasına kadar Vatan’a hizmet diyerek hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz” dedi.

İskenderun daha çok kardeşlik şehri

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Kaymakamlığı Binası karşısında faaliyete açılan Artukbey Kahve’yi yerli bir marka olması dolayısıyla tebrik ederken, 3 yıl Kozluk, 2 yıl Şirvan Kaymakamlığı yapması dolayısıyla Mardin’i ve bölge tatlarını çok iyi bildiğini anlattı.

İki hoşgörü kentin Artukbey tatlarıyla buluştuğuna vurgu yapan Kaymakam Yönden, “Mardin’in burada olması sevindirici. Orada Süryanisiyle Türküyle, Kürdüyle, ama burada biraz daha fazla Hristiyan’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle İskenderun daha çok kardeşlik şehri. Onun için iki kardeş şehri burada buluşması bizi devlet olarak mutlu etti. Bu gibi kültürleri birleştiren tesisleri takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Artukbey Arsuz’da da şube açmalı

Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar da, Artuklu Kaymakamlığından buraya geldiğini hatırlatarak açılışta farklı duygular yaşadığına dikkat çekti. Marka sahibi Tacettin Yertüm’le tanışıklığının olduğunu aktaran Gökpınar, Artukbey Kahvesi’nin bir şubenin de Arsuz’da açılmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da konuşmasında, belediye olarak yatırıma ve yatırımcıya destek verdiklerini belirterek “Artukbey Kahve, İskenderun’a heyecan, renk ve rekabet katacaktır. Buranın yerel yöneticisi olarak bize kim yatırım için müracaat ederse, imkanlarımızı sonuna kadar bekletmeksizin destekleriz” ifadelerini kullandı.

Heryerde Artukbey Kahve tadılacak

Cesaretin, korkuya karşı bir direniş olduğuna vurgu yapan Milletvekili Suzan Şahin de “Hayaller süreklidir. Hedefler hiç bitmez ve hep daha ileriye gitmek gerekir. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin bütün illerinde ve ilçelerinde ve dünyanın dört bir yanında Artukbey Kahve’nin tadını her yerde tadacağız” dedi.

Dua okunup, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler Artukbey ürünü olan kahve ve kuruyemişlerin tadına baktı.

Bir cevap yazın