HADO, mayısta başlıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  Madenli’de tüm hazırlıkları tamamlanan Hatay Deniz Otobüsü(HADO) İşletmesinin mayıs sonu itibarıyla hizmete gireceğini söyledi. Katıldığı bir televizyon programında, Hatay’ı Akdeniz’in ticaretin ve turizmin merkezi haline getirecek projenin ayrıntılarını anlatan Başkan Savaş, bölgeden ilk olarak KKTC’nin Magosa Limanı’na, daha sonra da İsrail, Libya ve Lübnan’ın da aralarında olduğu ülkelere yolcu taşınacağını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda gerekli  tüm donanımları yapılan ve sertifika şartları yerine getirilen HADO terminalinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Savaş, ‘HADO’ya inşallah mayıs ayında başlayacağız. Her şeyimiz bitti” dedi.

Arsuz’dan Magosa’ya 5 saat

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok da, HADO ile ilk aşamada KKTC’nin Magosa Limanı’na yolcu taşınacağını belirterek, sonraki aşamada da İsrail, Libya ve Lübnan’a seferler düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

KKTC’de yaklaşık 100 bin Hataylı yaşadığını ve bu nedenle HADO’nun büyük önem taşıdığını anlatan Ok, seferlerin Akdeniz’deki dalga mevsiminin biteceği Mayıs sonu itibarıyla başlayacağını ve Magosa seferlerinin 5 saat süreceğini ifade etti.

Kıbrıs’ta Maraş bölgesinin turizme açılmasıyla deniz trafiğinin beklediklerinin çok üzerine çıkacağını anlatan Ok, “Bölgenin bütün yolcu trafiğini analiz ettik. Dini amaçlı seyahat için Hatay’a, Gaziantep’e gelen Katolik, Ortodoks, Yahudi inancına sahip çok sayıda insan olduğunu belirledik. Bölgede Saint Pierre Kilisesi çok önemli bir dini merkez. Deniz ulaşımının başlamasıyla 6 ay için 100 bin yolcu bekliyoruz” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ok, limanın hudut kapısı ilan edilmesi nedeniyle de gümrük işlemleri için 80 metrelik mega yatların da buraya yanaşmasını öngördüklerini belirterek, Akdeniz’deki uluslararası mega yatları da bölgeye beklediklerini kaydetti.

Bir cevap yazın