Yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor!

Hatay Valiliği, meteorolojik veriler doğrulduğunda Perşembe gününden itibaren tüm yurdu etkisi altına alacak olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın Hatay’da da kendini hissettireceğini duyurdu.

17 – 21 Mart tarihleri arasında genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışlarla birlikte, hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi genelinde kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Mersin’in batı ile kuzey kesimlerinde, Hatay kıyı kesimlerinde, Adana ve Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli, yer yer fırtına olarak esmesi bekleniyor.

Hatay Valiliği’nden yapılan meteorolojik değerlendirme uyarısında, 17.03.2022 Perşembe gününden itibaren etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava dolayısıyla vatandaşların sel, yıldırım düşmesi, fırtına, buzlanma ve don, baca gazı zehirlenmesi, zirai don, çatı uçması gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Bir cevap yazın