Pi Günü şampiyonları ödüllendirildi

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 14 Mart Dünya Pİ Günü dolayısıyla Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde, 200 öğrencinin katılımıyla düzenlenen “Matematik Olimpiyatları’nın ödül töreninde matematik dâhilerine ödüllerini dağıttı.

İlçe genelindeki ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin yarıştığı ve oldukça çekişmeli geçen olimpiyatta, öğrencilere 25 soru yöneltildi. Yarışmada 15 öğrenci en iyi dereceyi yapmayı başardı.

Matematik Olimpiyatlarında birincilik başarısı gösteren Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Gökay Sanver’e çeyrek altın, 2.’lik başarısı gösteren Abdulkadir Kocabaş Ortaokulu’ndan Barış Asıl’a gram altın, 3.lük başarısı elde eden, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu’ndan Mustafa Bayram Sölemez’e 500TL, 4.lük başarısı elde eden Yunus Emre Ortaokulu’ndan Feyza Ergün’e 400TL, ve 5.’liği paylaşan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan İlknur Kahve ve Yunus Emre Ortaokulu’ndan Buse Gökkaya’ya 300’er TL para ödülü verildi.

Yarışmaya katılan  ve  dereceye   giren  öğrencileri  tebrik ederek  ödüllerini  veren takdim eden Kaymakam İskender Yönden, “Bu yarışmaya katılma cesareti ve özgüveni gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum. Programın hazırlanması ve sunulması sürecinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek düzenledikleri ve İskenderun Belediyesi’nin katkıs sunduğu olimpiyatta, matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştirmeye katkı sunma amacını taşıdıklarını belirterek, “Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini hedefliyoruz. Matematik sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öğrencilerimiz için keyifli bir ders olsun istiyoruz. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yapılan ödül törenine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Kaymakam  Adayı Cezmi Kandemir, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun İlçe Şube Müdürleri, Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Çakır, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Bir cevap yazın