Erzin’de dengeleri değiştirecek proje!

Erzin’de Byport Petrol Ürünleri Terminal Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Deniziçi Boru Hattı, Şamandıra Revizyonu ve Dolfen/Platform Sistemi projesi ile ilgili başlayan Çevresel Etki Değerlendirme süreci kapsamında 17 Mart’ta Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Erzin Aşağıburnaz Mahallesi Mevkii’nde ByPort Petrol Ürünleri Terminal Hizmetleri A.Ş. tarafından 2021 yılında devralınan ve akaryakıt ürünleri (motorin, kurşunsuz benzin, fuel oil) ve LPG; ithal olarak gemiler aracılığı ile bölgeye taşınarak, denizden şamandıra ve boru hattı aracılığıyla tesis depolama tanklarına iletilen Yeniyurt Petrol Terminali A.Ş.’nin terminalinde deniz içi boru hattı, şamandıra revizyonu ve dolfen/platform sistemi kurulması planlanıyor.

450-1.250 mt/saat kapasiteleri olan 1’er adet 14”lik beyaz ürün (LPG ve/veya Propan için de kullanılabilecek), 24”lük siyah ürün ve 12”lik de LPG boru hattı bulunan tesiste yapılacak olan revizyon ile mevcut onaylı uygulama imar planı ile uyumsuzluk gösteren fiili durumdaki boru hattı güzergahının bir kısmı ve şamandıraların planlı hale getirilmesi, deniz içi boru hattı ve dolfen işletmeye açıldıktan sonra deniziçi boru hattının üzerinden geçtiği planlı hale getirilen şamandırların kaldırılması hedefleniyor. Yapılacak olan dolfen sistemine, minimum 1.000 DWT ile maksimum 120.000 DWT arasındaki sıvı yük gemilerinin yanaşması planlanıyor.

Bir cevap yazın