Başkent’in tabiat ve çevre anlayışı bir başka!

Doğayı koruma ve yaşatma bilincine sahip nesiller yetiştirmeyi hedefleyen İskenderun Başkent Okulları, çevre kirliliği konusuna dikkat çekti. Su kaynaklarının hızla yok olduğu günümüzde doğayı korumak ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak için çevreye verilen zararı görsellerle ortaya koyan Başkent Okulları, “Kamuya açık alanlar, yollar, piknik alanları, denizler, nehirler çöplüğümüz değildir” mesajı vererek, tabiat anaya sahip çıkmanın herkesin görevi olduğuna dikkat çekti.

İskenderun Başkent Okulları’nın öğrencilerinin yaşamlarının her alanında çevreyi ve doğayı koruma bilincine sahip olmaları için çalışmalarını sürdürdükleri belirtilen açıklaması şöyle; “Çöplerin yeri çöp sepetidir. Kamuya açık alanlar, yollar, piknik alanları, denizler, nehirler çöplüğümüz değildir. Piknik, kamp gibi etkinliklerden sonra doğada kaybolmayacak pet şişe, naylon torba, cam şişe türü çöplerimizi çöp kutularına atmak üzere yanımıza almalıyız ve mümkünse ilgili geri dönüşüm kutularına atmalıyız.

Yolda yürürken, arabamızla seyir halinde giderken araç penceresinden yollara çöp atmak çevre kirliliğine sebebiyet verdiği gibi, Karayolları Trafik Kanunu’nun 73/B maddesine göre cezai işlem uygulanır. Çevre temizliği konusunda bilinçli olmak, hassasiyet göstermek iyi vatandaş olmanın, ülkemizin ve dünyamızın tabiatına sahip çıkmanın mutlak şartlarından biridir. Öğrencilerimizi bu bilinçle yetiştiriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın