Arsuz ve Belen’deki derelerin ıslahı için ‘Özel’ girişim!

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel,  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ziyaretinin ardından Arsuz ve Belen’i taşkınlardan koruyacak olan dere ıslahı projeleri ile ilgili açıklama yaptı. İl genelinde yapımı devam eden ve planlanan projelerle ilgili hem istişarede bulunan, hem de talepleri dile getiren Milletvekili Özel, bakan yardımcısına Hatay’a gösterdiği ilgi ve nazik misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Özel, Bakan Yardımcısı Özkaldı ile görüşmesinde Arsuz Hacıahmetli Deresi Islahı 2.Kısım projesi ile Arsuz’da bulunan ve 31 Ocak 2021 tarihinde yaşanan taşkında zarar gören kısımların ıslahı ile taşkında zarar gören 1 adet Köprünün yapılması adına 2021 yılı yatırım programına alınan Yatırım Bedeli 20.000.000 TL (20 Milyon Türk Lirası) olan işin yapılması; Belen Güzündere, Ötençay ve Şenbük Dereleri İkmali projesi ile Belen Güzündere, Ötençay ve Şenbük Dereleri Islahı’ işinin devamı olan, mahallenin taşkınlardan korunmasını sağlayacak olan; Ötençay Deresi kalan imalatlar ile Güzündere ve Şenbük dereleri ıslah çalışmaları için 7.500.000 TL. (7 milyon 500 bin Türk Lirası) bedelli işin yapılması; Arsuz Hacıahmetli ve Höyük Dereleri Islahı 3.Kısım projesi ile Arsuz’da bulunan ve 31 Ocak 2021 tarihinde yaşanan taşkında zarar gören Hacıahmetli ve Höyük derelerinde ıslah çalışması yapılması için 50.000.000 TL. (50 Milyon Türk Lirası) bedelli işin yapılması talimatları verildiğini ve  DSİ Genel Müdürlüğü’nce çalışmalara başlanması kararı alındığını belirtti.

Milletvekili Özel, daha sonra Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret edip, Hatay’ın artan ihracatı ve ticaret hacminin geliştirilmesi konularında istişarede bulundu.

Bir cevap yazın