Hatay’da 5’nci Yargı paketi ışığında çocuk teslimi değerlendirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, sorunlu boşanmaların yaşandığı ailelerin çocuklarıyla ilgili 5. Yargı Paketi kapsamında yapılan mevzuat değişikliği kapsamında “Çocuk Teslim ve Araçları Güvenlik Önlemleri” ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Vali Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Nesrin Barutçu Akdoğan konuya ilişkin sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Gerçekleşen toplantıda, 5. Yargı Paketi kapsamında yapılan mevzuat değişikliği ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na eklenen 41. ve 42. maddeleri doğrultusunda “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması”na dair yeni uygulamada yapılacak olan iş ve işlemler ilgili kurum temsilcileri ile istişare edildi.

Toplantıda, bu tür hizmetlerin adli olaylarda çocukların psikolojisinin ve ruhsal gelişiminin olumsuz yönde etkilenmemesi açısından çok önemli bir hizmet olacağını vurgulayan Vali Rahmi Doğan, “İlgili kurumlarımızca gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanarak mekan ve araç tahsislerinin imkanlar çerçevesinde bir an önce sonuçlandırılması hususunda gerekli hassasiyet gösterilmelidir” dedi.

Bir cevap yazın