Jandarmanın özel timi ‘kış’ mesaisinde

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde etkisini sürdüren kar ve soğuk hava nedeniyle İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası(YHGS)’ndaki 80 ayrı noktaya yem, yiyecek ve su bıraktı.

İçişleri Bakanlığı’nın Hayvanların Korunması konulu genelgesi doğrultusunda, kış mevsiminin getirmiş olduğu zor koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri sonucu; doğal yaşam alanları olan yüksek rakımlı ormanlık arazilerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik düzenlenen koruma kontrol ve beslenme faaliyeti kapsamında Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerin yaban hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 80 ayrı noktaya 1500 kg. yonca, 250 kg. buğday, 200 kg. pazaratığı (Marul,lahana vb) yeşillik bıraktı.

Barınma, beslenme imkânı olmayan sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetini yürüten İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kış mevsimi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle sokak hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılmaya devam edeceği belirtildi.

Bir cevap yazın