Hatay’da ‘Doğan’ istikrar heyecan verici!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, il genelinde yapımı ve kurulum çalışmaları devam eden 3 ayrı Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ile deniz turizmini geliştirme projelerinin Hatay’ın cazibesini daha da arttıracağını söyledi. Hatay’daki yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler veren Vali Doğan, Erzin, Kırıkhan ve Altınözü’nde farklı alanlarda kuruluk çalışmaları devam eden OSB’lerin son durumu hakkında bilgiler paylaştı.

Yıllardır konuşulan OSB’lerde sona doğru

Ekonomi ve istihdam için OSB’lerin önemine değinen Vali Doğan, “1998 yılında başlayan Erzin OSB’nin bugün itibariyle tüm parselleri yatırımcılara tahsis edilmiş ve yapımı biterek üretime geçme aşamasında olan fabrikalar var. 51 parsellik Kırıkhan OSB’nin Kırıkhan Belediyesi’ne ihalesi yapılarak yapımına başlanıldı ve projenin %40 tamamlanmış durumda ve 4 Şubat itibariyle de ön tahsislere başlanılacaktır. Yıllardır konuşulan Altınözü ilçemizdeki Enek OSB projesinde yapım aşamasındayız. Besi ve Karma OSB olarak ikiye ayırdığımız projemizin Besi OSB kısmına ait 25 parselin ön tahsislerine Şubat ayı içerisinde başlanacak olup, Karma OSB kısmının ise Ocak ayı içerisinde yer seçimi tamamlanacak” dedi.

Deniz turizminde ivme artacak!

Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi ile Samandağ Çevlik – Arsuz Kale sahil yolunun yanısıra deniz turizmini geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalara değinen Vali Doğan, “DOĞAKA ile birlikte Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerimizde yaz turizmine yönelik barınaklar inşa ettik ve sahil bandımızdaki turizm lokasyonlarını güçlendirmek istiyoruz. Yayladağı Dalış Merkezi projemiz var, ilçemizdeki Karamağra bölgesinde çevreye zarar vermeden bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Tarihi binalar yeniden hayat buluyor!

Geçmişin izlerini taşıyan tarihi binaları gelece aktarma kararlılığını bir kez daha ortaya koyan Vali Rahmi Doğan, “Reyhanlı ilçemizdeki projesi tamamlanan Müderrisoğlu Konağının ihalesini gerçekleştireceğiz. Kırıkhan ilçemizdeki Sarı Okul projesi tamamlanmış olup, önümüzdeki süreçte Kırıkhan Belediye Başkanlığı ile protokol yaparak restorasyonuna başlanacaktır. Erzin ilçemizde Şahin Tepesi ile ilgili Erzin Belediye Başkanlığı çalışma başlattı, Belediyemizin çalışmasına DOĞAKA kanalıyla bizde destek vereceğiz. Antakya ve Defne ilçelerimize birer karakol yapılmasına dair projemiz var, çalışmalarını arkadaşlarımız yapmakta. Payas ve Altınözü İlçe Emniyet Müdürlükleri yapım projelerimiz var. Samandağ ve Yayladağı ilçelerimizde Hükümet Konağı projelerimiz var. Hatay Polis Evi projesi tamamlanmış olup önümüzdeki ihalesi gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın