Yükseliş Koleji’nde Nazım Hikmet dolu harika bir gece

Ünlü oyuncu Yurdaer Okur’un tek kişilik performansıyla sahneye uyarladığı, ünlü şair Nazım Hikmet’in şiirlerinden ve hayatından kesitler taşıyan  ‘Ran’ adlı tiyatro oyunu Yükseliş Koleji sponsorluğunda Arsuz’da sahnelendi.

Yükseliş Koleji Konferans Salonu’nda coşku, heyecan ve hüzünle karışık duygularla soluksuz bir şekilde izlenen oyunu İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem ve salonu hınca hınç dolduran tiyatroseverler izledi.

Büyük ilgi gören tek kişilik gösteri sonrası ayakta alkışlanan Yurdaer Okur, “O, kocaman bir dünyayı anlatmış dizelerinde, bizim ise Nâzım Hikmet’i anlatmaya kelimelerimiz yetmez tabii ki… Ama önce anlamak sonra anlatmak lazım. Elimizden geldiği kadar sizlere Nazım Hikmet RAN’ın hayatı ve şiirlerini anlatmaya çalıştım” dedi.

Yükseliş Koleji Aykut Davut Öktem ise ünlü oyuncu Yurdaer Okur ve ekibine teşekkür ederken, Yükseliş Koleji olarak kültür ve sanat alanında ünlü isimleri, velilerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın