Arsuz’un doğasından ne istiyorsunuz?

Arsuz’a bağlı Hüyük Mahallesi sınırları içerisindeki ormanlık alanda Krommer Mad. tarafından yapılması planlanan iki ayrı Krom Ocağı projesi ile ilgili devam eden Çevresel Etki Değerlendirme süreci kapsamında daha önce yaptırılamayan halkı bilgilendirme toplantısının ilki bugün yeniden gerçekleşecek.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20220301-arsuz-orman-talani-6-805x440.jpg

Daha önce Hüyük Mahallesi’nde yaptırılamayan, Ormanlık ve yaban hayatı koruma bölgesi içerisindeki alanda her biri yıllık 50 bin ton kapasite ile krom üretimi gerçekleştirmeyi planlayan iki ayrı maden ocağı ile ilgili ÇED  sürecine  halkın  katılımını  sağlamak,  halkı  proje  hakkında  bilgilendirmek,  görüş  ve önerilerini  almak  amacıyla düzenlenecek iki ayrı toplantının biri  12 Ocak Çarşamba(bugün) Saat:14.00’te, diğeri ise 13 Ocak Perşembe(yarın) saat  12:30’da  Hüyük  Mahallesi  Mahalle Meydanı’nda gerçekleşecek.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20210318-arsuz-direnis1-805x440.jpg

Söz konusu maden ocaklarıyla ilgili daha önce Hüyük’te toplanan vatandaşlar ‘Arsuz’a dokunma’, ‘Hüyük Maden istemiyor’ diye haykırarak maden ocaklarına tepki göstermiş ve bilgilenmek istemediklerini ifade etmeleri üzerine toplantı yapılamamıştı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20220301-arsuz-orman-talani-5.jpg

Bir cevap yazın