Tarihi binalardaki yaşanmışlıklardan yeniden ‘Doğan’ umut!

Tarihi dokuyu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla büyük bir çaba harcayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun’a bağlı Çay mahallesindeki tarihi yapıda incelemelerde bulundu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile ilçedeki tarihi yapılarda incelemelerde bulunan Vali Doğan, binaların nasıl değerlendirileceği ve binaların dokusuna uygun şekilde neler yapılabileceğine dair yetkililerle istişarede bulundu.

Çay Mahallesi’ndeki vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan Vali Doğan, vatandaşlarla bir süre sohbet ederken, tarihi yapılar, buradaki yaşanmışlıklar hakkında da bilgi aldı, talep ve önerilerini dinledi.

Hatay Tarihi Meclis Binası, Adalı Konağı, İskenderun Hükümet Konağı, Yeşilçam dizilerine ev sahipliği yapan Reyhanlı Müderrisoğlu Konağı, Fransız işgal döneminde ruhban okulu olarak inşa edilen Kırıkhan’daki Sarı okul ve kütüphane olarak hizmete açılan Fransızların işgal döneminde de karargah olarak kullanılan binayı şehrin tarihi dokusunu koruyarak yaşatan Vali Doğan, İskenderun Lisesi’nin de aslına uygun restore edilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden söz alarak gerekli hamleyi yapmıştı.

Çay Mahallesi’ndeki iki katlı binaya da yeni bir kimlik kazandırma çabasıyla bir kez daha dikkatleri çekmeyi başaran Vali Doğan, bu girişimiyle da takdir topladı.

Bir cevap yazın