Bu dernek, Arsuz’un ‘EN’ iyi derneği!

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği(ATK-Der), ‘En güzel siyaset dürüstlüktür’ temasıyla bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği 2021 yılı Akdeniz’in ‘En’leri ödül töreniyle dikkatleri Arsuz’a çekti. Akdeniz bölgesinin ‘En’lerini, Hatay’ın iş, STK ve siyaset dünyası ile buluşturan gecede, ATK-Der Başkanı Hasan Arslan  Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana’nın farklı siyasi partideki milletvekillerine takdim ettiği ödüllerle ilçedeki hoşgörüyü siyasete de taşıdı.

Arsuz Lion King Otel’de düzenlenen ödül törenine Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Eskişehir Milletvekili Dr.Jale Nur Süllü, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin ve Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili  Ali Öztunç’un Yardımcısı, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Teröre kınama!

Gecenin açılış konuşmasını yapan ATK-Der Başkanı Hasan Arslan,  Akçakale’de teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 3 askerimize Allah’tan rahmet, Türk Milleti’ne başsağlığı dilerken, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini, yok etmek için yapılan her türlü hain saldırıyı nefretle kınar, teröre ve teröristlere karşı tek vücut ve tek yürek olduğumuzu ilan ediyoruz. Gözyaşlarımız şehitlerimize, öfkelerimiz teröre. Kederli şehit ailelerinin acılarına milletçe ortak oluyoruz” dedi.

Arsuz’u tanıyın, tanıdıkça daha çok seveceksiniz!

Geleneksel olarak düzenledikleri yılın EN’leri gecesinin Türkiye’de ve dünyada Arsuz’un tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Arslan, “Bu gecede sedası az doğanların arasında birlik ve motivasyon, birlik ve beraberliğimizi perçinleştirmek amacımızdır. Amacımız; asla milletvekillerimizi yarıştırmak olmadı, olamazda. Güzide milletvekillerimizi yarış içinde görmek amacı içine girmeden bu ödüle layık birçok milletvekilimiz olduğu bir gündeyiz. Yanımızda olup desteklerini esirgemeyen ilimizin milletvekillerini teşekkür ediyoruz. Arsuz Turizm ve Kültür Derneği olarak aklımızın uluslararası, kalplerimizin yerelde olduğunu ve yerelliğe önem verdiğimizi belirtmek isteriz. Yerel halkın desteği olmadan bir bölgede turizmin gerçekleşmesi çok zor. Arsuz’un tanıtımında ulaştırmadan, altyapıdan insan kaynağına kadar turizm sektörünü yakından ilgilendiren konu başlıklarının yer alacağı bir master planına ihtiyacımız var. Arsuz’un markalaşması için bunları gerçekleştirecek turizm konseyini mutlaka oluşturmalıyız. Ve bu konseyin ilk görevi Arsuz’a ait marka belirleme çalışmaları olmalıdır. Arsuz, Hatay’ın 15 ilçesinin incisi konumundadır. Arsuz’u çıkmaz sokaktan kurtaran, Arsuz’a yapılan hizmetler için Arsuz’a can olan, HADO için, EXPO 2021 Hatay için, Hatay’ı UNESCO ve Gastronomi şehri ilan ettiği için başta HBB Başkanı Lütfü Savaş olmak üzere emeği geçen Hatay Milletvekillerine, sevdası asıl olanlar adına şükranlarımı sunuyorum. Arsuz’un deniziyle doğasıyla ve tarihi dokusuyla turizm ve yatırımların merkezi olacağına inancım tamdır. Arsuz’un yatırıma ihtiyacı var. Buradan bütün yatırımcılara açık çağrımdır; Arsuz’u tanıyın, tanıdıkça önemini ve yatırımlarınızı yapmaktan çekinmeyeceğinizden eminim. Arsuz’un turizmde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Geleceğe iyimser bakmanın en büyük nedeni; derneğimizin yürekli çalışkan ve cesur arkadaşlarıma olan inancımdır. Derneğimizin misyonu tarihi ve kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Arsuz sevdası için yolumuz uzundur ve yorgunluğa asla yer yoktur” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

ATK-DER örnek bir dernek!

Barış ve kardeşlik kategorisinde ‘2021 yılı Hatay’ın birleştirici siyasetçisi” ödülünü İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin’e takdim eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği’nin EN örnek sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Dernek başkanı Hasan Arslan olmak üzere gecede emeği geçen tüm ATK-DER Yönetimine teşekkür etti.

İşte yılın EN’leri

Gecede, 2021 yılı Akdeniz’in En’leri ödüllerini “En güzel siyaset dürüstlüktür” temasıyla Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin, Eskişehir Milletvekili Dr.Jale Nur Süllü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili  Ali Öztunç’un plaketini Yardımcısı Nermin Yıldırım Kara, Kahramanmaraş  Milletvekili Ahmet Özdemir’in plaketini yerine İsmail Sert, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu yerine plaketini Hanifi  Zaimoğlu’na verilirken, Barış ve Kardeşlik kategorisinde İyi Parti İl Başkanı Şefik Çirkin ve eğitim alanında da Özel Ses Eğitim Kurumları Kurucusu Sezgin Ulus da yılın En’leri olarak plaketlerini protokolün elinden aldı.

Bir cevap yazın