‘İSTE’diler gerçek vergi uzmanları geldi!

İskenderun Teknik Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen “Meslek Tanıtımı ve Vergi Teşkilatı” konulu Konferansı’nın konukları bu kez Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tahsilat ve Denetim Koordinasyon Müdürü Ali Gökçek ile Akdeniz Vergi Dairesi Müdürü Belma Gökçek oldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi eğitim salonunda gerçekleşen konferansta öğrencilere vergi teşkilatını ve yapılanmasını anlatan Tahsilat ve Denetim Koordinasyon Müdürü Ali Gökçek ve Akdeniz Vergi Dairesi Müdürü Belma Gökçek gençlerin mezun olduktan sonra neden vergi teşkilatını seçmeleri gerektiğini ve meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken önemli noktaları anlattı.

Tahsilat ve Denetim Koordinasyon Müdürü Ali Gökçek, öğrencilere hangi meslekte olursa olsun işini severek yapmanın başarıyı getireceğini belirtirken, seçecekleri işi mutlaka sevmelerini tavsiye etti.

Her mesleğin zorluğu olduğunun altını çizen Gökçek, “Meslek olarak Maliye teşkilatı gençlerin çalışmak için en çok tercih ettiği kurumlardandır. Maliye teşkilatı içinde başarılı çalışanların yükselmesinde önlerinin açık Gelir Uzman Yardımcılığı ile başlanılan memuriyet hayatında başarılı olunması durumunda Maliye Bakanlığının üst düzelerine kadar yükselmeleri için önlerinde hiçbir engel bulunmamaktadır” dedi.

Akdeniz Vergi Dairesi Müdürü Belma Gökçek de İSTE’li genç öğrencilerle birlikte olmaktan ve onlara mesleklerini anlatmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek “İleride bizlerin bırakacağı koltuklara sizler oturacaksınız. Bu nedenle Vergi Dairesini, Vergi dairesi işleyişini daha iyi anlayıp, bilerek tercih etmeniz durumunda daha başarılı olacaksınız. Vergiciliği severek yapmanız durumunda, başarı kendiliğinden gelecektir. Üniversiteli gençlerin sorularını ve düşüncelerini kendileri kadar bizler için çok önemlidir ” şeklinde konuştu.

Üniversite gençlerin sorularını dikkatle dinleyip sorularına cevap Hatay Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı Tahsilat ve Denetim Koordinasyon Müdürü Ali Gökçek ve Akdeniz Vergi Dairesi Müdürü Belma Gökçek genç Üniversitelileri Vergi Dairesine davet ederek Vergi dairesini daha yakından tanımalarını istedi.

Konferans sonunda Hatay Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı Tahsilat ve Denetim Koordinasyon Müdürü Ali Gökçek ve Akdeniz Vergi Dairesi Müdürü Belma Gökçek ‘e katılımlarından dolayı Dr. Öğretim Üyesi Ali Birvural tarafından günün anısına teşekkür belgesi verildi.

Bir cevap yazın