Belen’den Sarıkamış’a selam olsun!

Sarıkamış Harekatı’nın 107. Yıl dönümü dolayısıyla “Gençlik Şühedanın İzinde” temasıyla Belen Atik Yaylası’nda düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşünde binlerce kişi Sarıkamış’ın manevi iklimini en derin şekilde hissetti.

Vatan uğruna Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak amacıyla Belen Kaymakamlığı, Belen Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Türk Kızılayı Belen Şubesi ile İskenderun Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen etkinlik Atik Yaylası Radar yol ayrımından itibaren yaklaşık 1 Km’lik yürüyüşle başlatıldı.

Toplanma merkezine kadar devam eden yürüyüşe Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve eşi Kifayet Gül, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutan V.Mehmet Bozkurt, İlçe Emniyet Md.V. Volkan Aşgın, İskenderun Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Belen, Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol, Reyhanlı ve Payas ilçelerinden sivil toplum örgütleri, Off-Road yarışçıları, KYK Öğrencileri, Enduro Motorsiklet Grupları, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Toplanma alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etkinlik Belen Gazi Abdurrahman Paşa Camii İmam Hatibi Hafız Fatih Bilir’in şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ve günün anlamına binaen duası ile devam etti.

Günün anlam ve önemine istinaden yapılar konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirler, öğretmen Serdar Koşar’ın Kahramanlık Türküleri ile devam eden program, Şehitler anısına fidan dikimi yapılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın