Onur plaketi Hatay’ın vitrinine taşındı!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi’ni ziyaret eden TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, cemiyet üyesi gazetecilere onur plaketi takdim etti.

Beraberine Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayıp, başarı dileklerinde bulunan Yayman, gazetecilere bölgeye sundukları katkı, sorunların çözümü noktasında getirdikleri önerilerden dolayı üzerinde  “Hatay’ımız için yaptığınız çalışmalarda başarılar dileriz” yazılı bir plaketle teşekkür etti.

İGC Başkanı Diyap Atar, üyelerinin 10 Ocak Basın Bayramı’nı kutlarken, “Sayın vekilimiz bu anlamlı günümüzde cemiyetimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırmanızdan dolayı memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz. Hoşgeldiniz” dedi.

Gazetecilerin Hatay’ın vitrini olduğunu ifade eden Milletvekili Hüseyin Yayman, “Sizlerin yazdığı haberler, ilimizin bölgemizin ekonomik sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına katkılar sunmaktadır. Mesleki anlamda önemli bir günde sizleri ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadık” dedi.

Dijital yayının her geçen gün önem kazandığını kaydeden Yayman, “Bu düşüncelerden yola çıkarak gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Bu amaçla bizler Ankara’da çalışmalar yürütüyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Sektör ile alakalı detayları araştırıyor ve çözüm önerileri üretilmesi yönünde girişimlerde bulunmak için çalışıyoruz. Medya sektörü tüm dünyada önemli bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşıyor. Sizler de bu alanda çalışmaları takip edip yaşama geçirmeniz önemli bir aşama olacaktır” dedi.

Milletvekili  Yayman ve Başkan Yavuz kentte gazetecilik yapan cemiyet üyesi gazetecileri başarılarından dolayı kutlayarak, plaketlerini sundu.

Bir cevap yazın