Ermeni Kilisesi’nde Noel mutluluğu

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde her yıl 6 Ocak’ta kutlanan İsa Mesih’in doğuşu ve Vaftiz Bayramı (Surp Dzınunt) bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında 5 Ocak’ta kutlandı.  

Anadolu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Sorumlu Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayine Katolik Kiliseleri Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Paolo Bizetti ve İskenderun Katolik Kilisesi Pederi Dariusz Dogondke eşlik etti. Çeşitli din ve mezhepten vatandaşların birlikte mum yakıp, dilek tuttuğu Noel ayininde Din Görevlisi Tabaşyan, hayatın tekrar normale dönmesi ve pandeminin sona ermesi için dua etti.

“Doğuş Bayramı insanlığa verilen en büyük müjde”

İnsanları birbirine bağlayan en önemli şeyin sevgi olduğunu belirterek, alçakgönüllülük vurgusu yapan Tabaşyan, “Her yıl Ocak ayının 5’ini 6’sına bağlayan gece tüm dünyada Ermeni Kiliseleri tarafından Rabbin Doğuşu ve Vaftiz Bayramı olarak kutlanır. 2021’e girerken yine Rabbin önünde duruyoruz ve diyoruz ki; ‘Rab o kötü günleri bir daha yaşatma bize…’ Diyoruz ki bu yıl Rab hayatımızı tekrar normale döndürsün. Çünkü ‘Tanrı verir, Tanrı alır.’ O yüzdendir ki ‘Doğuş Bayramı’ insanlığa verilen en büyük armağan ve müjdedir. Rabbin bizi sevdiğinin müjdesi! İnsanları asla bırakmayacağının müjdesi! Rabbe umut bağlarsak asla yıkılmayız. Rab bizi seviyor ve bu yüzden biricik oğlunu gönderdi. O doğduğu ahırda alçakgönüllüğü simgeleyerek bizim de hayatımızda bunu yaşatmamızı istedi. Rab hepimize alçakgönüllük ruhunu versin ve sevgimizi arttırsın” dedi.

Verilen vaazın ardından Anadolu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Sorumlu Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, cemaate Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II’nin ‘Doğuş Ve Beliriş Yortusu’ mesajını okudu.

Çocuklara Noel Baba Sürprizi

Ayin, İsa Mesih’in vaftiz edilişi, temsili bir şekilde haçın suya batırılıp çıkartılması ile devam etti. Pandemi tedbirlerine titizlikle uyulan ayinde Temsili haçı Arden Karadaş tutarken, cemaat mensupları ilahiler eşliğinde kutsanan ekmek, tuz ve sudan alarak bayram bereketini evlerine taşıdı.

 Noel Ayini ve Vaftiz Bayramı, çocukların dört gözle beklediği Noel Baba’nın kiliseye çan çalıp girerek, Noel ruhunu yansıtmasıyla devam etti. Ayin Kilise Gençlerinden Umut Apak’ın Noel Baba kıyafeti giyerek çocuklara hediye vermesiyle son buldu.

Bir cevap yazın