Belen, Hilal için ağladı!

Kayseri’de üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hilal Sıkar, memleketi Belen’de son yolculuğuna uğurlandı.

Kazada hayatını kaybeden 2 öğrenci için Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi önünde düzenlenen cenaze töreni sonrası Hilal Sıkar’ın cenazesi memleketi Belen’e, Kürşad Samed Özçiner’in cenazesi ise memleketi Kütahya’ya gönderildi.

 Törende konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, çok üzgün olduklarını belirterek, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi. 2 öğrencinin anısını, isimlerini sınıflara vererek yaşatacaklarını kaydeden Çalış, “Hilal ve Kürşat kalbimizde yaşayacak. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizde yaşayacak. Uçak, gövde ve motor iki sınıfımıza Hilal’imizin ve Kürşat’ımızın ismini vereceğiz. Şu an 19 arkadaşımız yaralı, tedavi görüyorlar. Onlara da şifa diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum” dedi. Cenaze töreni, Kuran tilaveti sonrası sona erdi.

Yaşanan feci kazada hayata veda eden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Hilal Sıkar’ın cenazesi Belen/Çerçikaya Mahallesi Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Törende evlat acısı yaşayan Hilal Sıkar’ın annesi Emine ve babası Mehmet Sıkar’ın acısına ortak olan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, genç üniversite öğrencisine Allah’tan rahmet dilerken, aileye sabır ve başsağlığı diledi.

Bir cevap yazın