İşte ‘Hatay’ın gerçek tarihi

Hatay Türk Devleti’nin manda, bağımsızlık ve anavatana katılma süreçlerini takip edebileceğiniz Hatay Devleti Resmî Gazetesi, Basın İlan Kurumu yayını olarak çıktı.

Başbakanlık Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Başbakanlık Müşavirliği, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ve Reklam Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Profesör Dr. Zakir Avşar ile İletişim Bilimleri doçenti, bürokrat ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı M. Mücahit Küçükyılmaz’ın işbirliğiyle hazırlanan, bir nevi Hatay’ın “tapu tescili” olan eser, Hatay’ın tarihine adeta ışık tutacak.

Hatay’ın Türkiye’ye katılmasından önceki adı olan Hatay Devleti’nin Türk tarihindeki yeri, anavatana katılma süreci ve Hatay Devleti’nin  resmi  yapısının temel  belgesi olan Hatay Devleti Resmî Gazetesi ile ilgili Prof. Dr. Zakir Avşar ile M. Mücahit Küçükyılmaz, “Hazırladığımız Hatay Devleti Resmî Gazetesi adlı çalışmamız Basın İlan Kurumu’ca yayınlandı. Bir nevi Hatay’ın “tapu tescili” olan bu eser akademi ve diplomasi dünyamıza hayırlı olsun. Kitabın her aşamasında emeği ve katkıları olan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’a, emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarına müteşekkiriz” dedi.

Bir cevap yazın