Göç İdaresi, kadınları Hatay’da buluşturdu

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü ile UNICEF işbirliğinde düzenlenen ‘11. Yerelde Kadın Buluşmaları’ toplantısı Hatay’da yapıldı. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kadınların, Türk Kadınlarıyla ortak bir yaşam kültürü oluşturarak, uyum sürecinin hızlandırılması ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen toplantı büyük ilgi gördü.

Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul’un da katıldığı toplantıda başarılı kadınların hikâyelerine yer verilirken, ‘Tüm karanlıklara kadınların içindeki aydınlık yeter’ sloganıyla gündem belirlendi.

Moderatörlüğünü İl Göç İdaresi Müdürü Murat Keskin’in yaptığı etkinlikte; Sağlık, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden katılan konuşmacılar tarafından sunum yapıldı.

Programda; Mustafa Kemal Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar yer aldı.

ABİGEM İskenderun Temsilcisi Derya Aslan da kadın buluşmaları etkinliğinde yer alarak, konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. ‘Kadın Varsa Umut, Umut Varsa Yaşam Var’ temasıyla yürütülen Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğine, Türk ve Suriyeli ağırlıklı olmak üzere, farklı uyruklardan 200 kişi katılım sağladı.

Piyano dinletisinin ardından, Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuarı öğrencileri, seslendirdikleri Türkçe-Arapça eserlerle etkinliğe renk kattı.

Bir cevap yazın