Döviz düştü, sıra etiketlerde!

Hak-İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, ekonomik tedbir paketiyle dövizin bir günde yüzde 50 oranında düşmesine rağmen, döviz kurundaki düşüşün indirimlere de aynı oranda yansımaması dolayısıyla denetim mekanizmasının fahiş fiyatlara çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

Döviz kurundaki artışı bahane ederek bugüne kadar yapılan tüm fahiş zamların başta emekçiler olmak üzere tüm vatandaşların sırtına ağır bir yük olarak bindiğini söyleyen Güngör, stokçuların, karaborsacıların ve fırsatçıların fahiş zamlarıyla karşı karşıya kalan emekçilerin yaşadığı ekonomik krize dikkat çekti.

Özellikle temel ihtiyaç malzemelerinde herhangi bir indirimin olmamasını fırsatçılık olarak tanımlayan Güngör,  “Bu konuda devletimizin acil tedbirler geliştirerek, denetim mekanizmasını sıklaştırıp çözüm getirmesini bekliyoruz. Pandeminin ve diğer ağır ekonomik koşulların emekçileri yıprattığı yetmiyormuş gibi bir de stokçuların, karaborsacıların ve fırsatçıların gayri ahlaki fahiş zamlarıyla karşı karşıya kaldık. Emekçinin alınterini satarak kazandığı parasına, sofrasına, cebine göz dikenlere en ağır cezai işlemleri uygulamak bir zorunluluk haline gelmiştir. Emekçiler olarak gerek pandeminin getirdiği sosyal sorunlar gerekse ağır ekonomik koşullarda bugüne kadar fedakârca çalışan emekçilerin özverili çalışmalarının göz ardı edilmemesi gerekir. İşverenlerden emekçileri bir nebzede olsa rahatlatacak ek destekler beklemekteyiz” dedi.

Bir cevap yazın