Çevre felaketi!

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Dörtyol Yeniyurt Mahallesi Güney Tatil Sitesi‘ne giderek geçen hafta çarşamba günü itibariyle başlayan balık ölümlerini yerinde inceledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından göle bolca miktarda oksijen sağlamak ve su seviyesini yükseltmek amacıyla su basılmasına rağmen balık ölümlerinin devam ettiğini belirten Kara, İlçe tarım müdürlüğü tarafından analiz yapılmak üzere su numuneleri alındığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemenin ardından izlenimlerini paylaşan Kara, “Bölge sakinlerinin İlçe Tarım müdürlüğüne, Valiliğe, Kaymakamlığa ve belediyeye bilgi verdiği bilgisi net. Bugün rica ettik su basma işlemi tekrar devam edecek. İlçe tarım müdürlüğü tarafından analiz yapılmak üzere alınan numunelerin henüz sonuçları belli olmadığı Pazartesi ya da Salı günü sonuçlanmasını umut ediyoruz.

Burada Önemli olan husus;

-Göletin bir kanal ile bağlantısı sonucunda mevcut kirliliğin denize doğru akması ve canlı ölümlerinin yaşanmasıdır.

-Kirliliği nereden ve hangi endüstri tesisinden veya hangi bölgeden kaynaklanarak doğa ve canlı yaşamı için ölüme sebebiyet verdiğinin net olarak bilinmesidir.

-Kanalın göl ile bağlantısının kesilmesi bundan sonraki süreç için daha sağlıklı olacaktır.

-İlgililerden beklentimiz analiz raporunun sonuçların çıkması ve gerekli denetimlerin yapılarak ekosistemin ve canlı yaşamının tehdit altında bırakılmamasıdır. Bizleri Dörtyol’da misafir eden mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar ki bu sorunu kamuoyu ile paylaşmamıza sebep oldular. İlgili kurumların yetkilerini kullanarak ivedi olarak denetimleri yapmaları ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşılmasını hepimizin tek temennisidir” dedi.

Bir cevap yazın