Arsuz’da sel

Arsuz’da iki gündür etkili olan sağanak sel ve su baskınlarına neden oldu. Arsuz Nehri’nde yağış nedeniyle su debisinin artması sonucu bir tekne alabora olurken, Avcılarsuyu köprüsü yıkıldı. Gözcüler-Höyük bağlantı yolunun kapatıldığı öğrenilirken, yoğun yağıştan dolayı oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı 444 7 922 nolu irtibat numarası paylaşıldı.

Gözcüler, Hacıahmetli, Höyük, Avcılarsuyu Mahallelerinde aşırı yağışlardan dolayı olası dere taşkınları ve su baskını yaşanmamasına yönelik önlemler arttırılırken, Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkan Vekili Nevzat Korkmaz, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk bölgede yürütülen çalışmaları bizzat inceledi.


Önceliklerini can güvenliği olduğunu belirterek, sahadaki çalışmaları başkanvekili ile koordine eden Arsuz Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Üstün, “Bütün önlemler alındı. DSİ, Hatay Bayakşehir ve belediyemiz ekipleri ve makine parkıyla sahadayız, koordineli bir çalışma yürütülüyor. Arpaçifktlikte dere yatağındaki zayıf bir noktayı güçlendirmek üzere araçlar yönlendirildi. Yağışların gece boyunca şiddetini arttırmasına yönelik sıkıntılara hazırlıklıyız. 24 saat alarmda olacağız” dedi.

Bir cevap yazın