Ekonomide zirve aşkına!

Tosyalı Holding, her yıl Ekonomist Dergisi tarafından yayınlanan ve gelenekselleşen Anadolu’nun En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2020 listesinde, geleneği bozmadı. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında önceki dört yılın birincisi Tosçelik Profil ve Sac zirvedeki yerini  bu yıl da korurken, sıralamada Tosyalı Holding bünyesindeki Tosyalı Toyo, Tosyalı Filmaşin, Tosyalı Demir Çelik ve Tosçelik Spiral Boru şirketleri de üst sıralara yükselmeyi sürdürdü.

2013’te de zirvede olan Tosçelik, Anadolu 500’ün 18 yıllık tarihinde altıncı birinciliğini alarak en çok birinci olan şirket olmayı sürdürdü. Pandeminin yarattığı sorunlara rağmen ilerlemelerini sürdüren Anadolu şirketleri arasında Tosçelik Sac ve Profil birinciliğini korurken, bir önceki yıla göre 5 sıra birden yükselen Tosyalı Toyo 16’ncı, 31 sıra yükselen Tosyalı Filmaşin 39’ncu ve 33 sıra yükselen Tosyalı demir Çelik 41’nci sırada yeralmayı başardı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 4 şirketin de Anadolu’nun En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer almasından duyduğu mutluluğu belirtirken, devreye aldıkları stratejik yatırımların da katkısıyla Anadolu 500 sıralamasında liderliklerini koruduklarını ifade etti.

Geçen yıl 3,5 milyar dolar ciro elde ettiklerini, İskenderun’da 4 milyon ton yassı çelik üretimi yapacak tesis ile birlikte yurtdışında Angola ve Cezayir’deki yatırımlar da düşünülürse beş yılda 5,5 milyar dolarlık yatırım yapmış olacaklarını belirten Tosyalı, “Yatırımlar ve ihracatın güçlü katkısıyla bu yılı 6 milyar dolar ciroyla kapatmayı planlıyoruz. Büyümemiz aralıksız yatırımlarla devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın