Hatay’da ‘kripto’ operasyonu!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, Erzin’de durdurulan otomobilde kripto para madenciliğinde kullanılan gümrük kaçağı 23 cihaz, 24 güç kaynağı ve 3 hash board ele geçirildi. Olayla ilgili, araçta bulunan A.A. ve K.A adlı 2 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan kapsamında ekipler, otomobille Reyhanlı’dan Adana’ya kripto para madenciliğinde kullanılan kripto para (mining) üretim makinesinin sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçti.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan operasyon ile tespit edilen 34 HM plakalı otomobil, Hatay – Adana otoyolu Erzin ilçe sınırları içerisinde durduruldu. Geniş güvenlik önlemi alan ekipler, araçta yapılan aramada gümrük kaçağı olduğu belirlenen vepiyasa değeri yaklaşık 1 milyon lirayı bulan 23 adet kripto para üretim makinesi ile 24 adet güç kaynağı ve 3 adet hash board ele geçirildi. Kripto para üretiminde kullanıldığı belirlenen cihazlara el konulurken, gözaltına alının şüpheliler A.A. ve K.A. hakkında 5607 sayılı kanun ile 6493 sayılı Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanununa Aykırılık suçundan adli işlem başlatıldı.

Bir cevap yazın