Uluslararası Antakya Film Festivali başlıyor

Türk sinemasının gelişimine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı sağlamak için her yıl düzenlenen Uluslararası Antakya Film Festivali kapılarını 9. kez sanatseverlere açıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi iş birliği ile sanatseverlerle buluşacak olan festivalde özel gösterimlerin yanı sıra uzun metraj, kısa film ve belgesel film kategorilerindeki filmler yarışacak.

Expo 2021 Hatay tanıtım etkinlikleri çerçevesinde, bu yıl zengin içeriklere ev sahipliği yapacak festivalin programı açıklandı.

35 ülkeden 330 filmin başvuru yaptığı uluslararası festivalde 90 film Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay Mimarlar Odası, Hatay Tabipler Odası, Erol Bilecik Teknik Anadolu Lisesi, Hatay TED Koleji ve Hatay Doğa Koleji’nde halka açık ve ücretsiz gösterilecek.

Uzun metraj, kısa film ve belgesel film kategorilerinde Altındefne ödülünü kazanmak için yarışacak filmlerin ödülleri 20 Aralık’taki kapanış töreninde açıklanacak ve kıymetli ödüller bu seneki sahipleri bulacak.

Bu anlamlı ve büyük organizasyonu takip etmek isteyen sanatseverler festivalin programına Expo 2021 Hatay’ın sosyal medya hesaplarından ve https://www.antakyafilmfestivali.com/ İnternet adresinden ulaşabilecek.

Bir cevap yazın