Hesap ortada!

CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Mehmet Güzelmansur, hayat pahalılığını çay ve simit hesabı üzerinden anlattı. Asgari ücret görüşmelerinin başlayacağı bugün,  3-4 kişilik bir ailenin 3 öğün sadece çay ve simitle beslendiği farz edildiğinde aylık geçim maliyetini gözler önüne seren milletvekilleri, vatandaşların asgari ücretle geçinemediğine dikkat çekerek, hükümete yüklendi.

Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz

Çay-simit hesabı yaparak iktidara gelenlere, son zamlarla çay-simit hesabını yapan Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Zam yağmuru dinmiyor, simit de zamdan nasibini aldı. Çay simit hesabı yaparak iktidara gelenlere bir de ben hesap yapayım: Simit 3,5 TL, çay 3 TL, toplam 6,5 TL; 5 kişilik bir aile günde 3 öğün çay simit yerse -6,5×5- eder 32,5 TL; onu da 3 öğünle çarpın, etti mi 97,5 TL. Bir ayda ne eder? 2.925 TL. Eşi çalışmayan 3 çocuklunun asgari ücreti ne kadar? 3.013 TL. Elde ne kaldı? 88 TL. Bununla kira mı fatura mı ödesin, çocuk mu okutsun, toplu taşımaya mı versin? Bu zalim yönetim, bu aziz millete 1 bardak çay ve 1 simidi bile layık görmüyor. Millet sizin peşinizden niye gelsin? “İşçi aç kalsın, emekçi aç kalsın.” diyorsunuz. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” dedi.

Asgari ücret bir simit, bir çay!

Halkın asgari ücretle hayat mücadelesi verdiğini vurgulayan Serkan Topal, “Simit 3,5 TL oldu. 1 bardak çay 3,5 TL. 4 kişilik bir ailenin günde (3 öğün) sadece 1 simit yiyip, 1 bardak çay içmesinin maliyeti 84 TL. Bir ayda ise bu rakam 2520 TL ediyor. Asgari ücretli bir çalışanın maaşı 1 simit, 1 çaya yetiyor. (4 kişi) HESAP ORTADA. 5 Lt, Ayçiçek Yağı 24 Kasım’da – 81 TL, 25 Kasım’da – 83,9 TL, 27 Kasım’da – 87,8 TL ve bugün – 108,9 TL. Tüm bunları görmez misiniz, peki bunun bir müsebbibi yok mudur?” dedi.

Bir cevap yazın