Fidan varsa, gelecek var!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde öğrencilerle birlikte zeytin fidanı dikti. Öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak açısından etkinliğin önemine değinen Kaymakam Yönden, ‘Geleceği hep birlikte yeşerteceğiz!’ dedi.

Kaymakamlık uhdesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliği ve koordinasyonuyla gerçekleşen program Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerde doğa sevgisinin arttırılması ve çevre bilinci kazanmalarının önemine vurgu yapan Kaymakam Yönden, gelecek kuşaklara daha yeşil bir İskenderun bırakmak, onlara yeşili ve çevreyi koruma bilincini aşılamak ve orman varlığını arttırmak açısından bu tür etkinlikleri önemsediğini ifade etti.

Daha sonra öğretmenler, öğrenciler ve orman işletme ekibi ile birlikte çok sayıda zeytin fidanını toprakla buluşturan Kaymakam Yönden, ekilen fidanlara can suyu verdi.

Törene Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Bir cevap yazın