İhtiyaç anında KADES’i unutma!

İskenderun Kaymakam Vekili ve Payas Kaymakamı Dr.  Polat  Kara’nın  başkanlığında, ilgili / yetkili kurum ve kuruluşların amirleri ve STK Temsilcilerinin katılımıyla  “Kadına Yönelik Şiddetle   Mücadele  Koordinasyon,  İzleme  ve Değerlendirme  Toplantısı”  gerçekleşti.

Ülkemiz genelinde eşzamanlı olarak düzenlenen toplantıya;  Kaymakam  Dr.  Polat  Kara’nın yanı sıra  İskenderun  Belediyesi Başkan Yardımcısı Esma Gülay,  İlçe Jandarma  Komutanı Kıdemli Yüzbaşı  Yusuf Yıldırım,  İlçe  Emniyet  Müdürü  Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü V. Mehmet Altunal, İlçe  Yazı  İşleri  Müdür  Vekili Fatma Tunç, İlçe Milli   Eğitim   Müdürü   Kemal   Köseoğlu,  İlçe  Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter,  İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü  Mehmet Yüksel ve diğer ilgili ve yetkili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda;  “Aile İçi Şiddet, Kadına Karşı  Şiddet,  Ayrımcılık, İstismar” v.b. konular ele  alınmış olup,  kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk akla gelecek Kadın  Acil  Destek  [KADES] müdahale uygulamasının  önemine  değinilmesinin  yanı sıra şiddet ve istismar  suçlarına  ilişkin  genel bir istişare yapıldı.

Bir cevap yazın