HBB cankurtaranları 78 hayat kurtardı

Rip akıntısı sebebiyle geçmiş yıllarda can kayıpları yaşanan Samandağ Çevlik sahilinde,  Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaşanan boğulma vakalarına karşı aldığı önlemler karşılık buldu. HBB İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı tam eğitimli ve donanımlı cankurtaranlar sayesinde bu yaz sezonunda boğulma tehlikesi geçiren 78 vatandaş kurtarılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi.

HBB İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, cankurtaranlarının her yıl 15 Mayıs itibariyle sahildeki 4 gözetleme kulesinden yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçmek için hazır kıta beklediğini belirterek, iki yıldır yürütülen hummalı çalışmalar neticesinde Çevlik sahil ve denizinde boğulma nedenli can kayıplarının sıfırlandığını belirtti.

‘Amacımız, bu yaz sağladığımız başarıyı yıllara yaymak’

HBB ekiplerinin sahil ve denizde aldığı güvenlik önlemlerinin vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığını belirten Çiçek “Başkanımız Lütfü Savaş, bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Yaz sezonunda boğulma olaylarının en çok yaşandığı bu bölgede, imkânlarımız dâhilinde hizmetimiz devam edecek. İdaremizin yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile bölgedeki turizm gelişti. Amacımız bu yaz sağladığımız başarıyı yıllara yaymak” dedi.

Bir cevap yazın