OSB’ler Yeşil OSB’lere dönüşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak hedeflerinin tüm OSB’leri ‘Yeşil OSB’lere dönüştürmek olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin yeşil kalkınma devrimini ortaya koyduğunu ve bu devrimin gerekli yapısal dönüşümünün Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleri, üniversiteler ve iş insanlarıyla birlikte el birliğiyle gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Kurum, tüm sanayi bölgelerinin sıfır atığa geçmesi yönünde de çalışma yürüttüklerini kaydetti

Bakanlığının OSB’lerin yürüttükleri çalışmaları titizlikle takip ettiğini ifade eden Bakan Kurum, “Tüm yeni sanayi alanlarımızda; güneş panelleri yer alacak, atık getirme merkezi olacak. Arıtılmış atık sularını yeniden kullanan, kendi elektriğini üreten, atık yağını toplayan, yeşil etiket sahibi tesisler olacak. Şehirlerdeki karbon gazı üretim miktarı azalacak. İnsan sağlığı açısından; sanayicilerimize, daha sağlıklı, çevreye saygılı, iklim dostu bir çalışma ortamı sunmuş olacağız. Önümüzdeki süreçte, sanayi tesislerinin iklim ve çevre dostu üretim yapmalarına yönelik ilave tedbir ve teşvikleri de artıracağız. Bizim temel hedefimiz yeşil dönüşüm çerçevesinde tüm sanayi bölgelerimizi sıfır atığa uyumlu, yeşil kalkınma hedefimize uygun hale getirmektir. Tüm sanayi bölgelerimizi kirlilikten arındıracak, şehirlerimizi, çevremizi, doğamızı korumaya yönelik her türlü tedbiri alacağız. Avrupa Yeşil Mutabakatıyla başlayan yeşil dönüşüm sürecine yönelik OSB’lere eğitimler vereceğiz. Yine, her üniversitemizin belirlediği İklim Elçisi gençlerimizin de katkısıyla 207 üniversite kampüsünün tamamını ‘İklim Dostu Kampüse’ dönüştüreceğiz. İklim değişikliğiyle mücadelemizdeki en önemli paydaşımız üniversite gençliği olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın