‘Hatay barış istiyor, onlar ‘Savaş’!’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir TV programına “7 buçuk yıldır belediye başkanıyım, 7,5 yıldır benden intikam almak için her şeyi yapıyorlar” diyerek yaptığı göndermeyle damga vurdu. Fuar alanının satışıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Savaş, bazı meclis üyelerinin Hatay halkı için değil, büyükşehirin hizmetlerini aksatmak için uğraştıklarını ifade etti.

Meclis üyelerinin o alanın satışı için 2016’da izin verdiğini söyleyen Savaş, “2016 yılında satış izni verdikleri fuar alanını sattırmamak için meclise dilekçe verdiler. Satıştan gelecek bedeli bütçeye koyduk. Bütçe denkliğini bozdular. İktidar partisi olduğun için kanunları çiğneyebilir misin? Nerede kaldı demokrasi? Türkiye’de siyasette de sporda da müthiş bir yozlaşma var. İnsanlar siyasetten uzaklaşıyor. Sporu seyreden insan sayısı da gittikçe azalıyor. Böyle olunca çocuklar kırılıyor ve geleceğe umutla bakamıyor. Ekonomi, işsizlik ve önünü görememe de bunlara bir etken. 7 buçuk yıldır büyükşehir belediye başkanıyım ve 7 buçuk yıldır benden intikam almak için her şeyi yapıyorlar. Kimseye düşman değilim. Ben sadece seçimde mücadele ettim. Ama Hatay halkının verdiği karara saygı duymaları gerekiyor” diye konuştu.

HATSU’nun iflasıyla vatandaş su içemeyecek!

Meclis toplantısında gündeme gelen su fiyatlarındaki indirim ile ilgili açıklama yapan Başkan Savaş, “Her ne kadar resmi rakamlar 500 bin dese de şehrimizde yaklaşık 1 milyon Suriyeli yaşıyor. Bu kadar yoğun nüfusun yaşadığı bir şehre yatırım yapmak gerekli. 19 yıllık iktidarın şu anda Hatay’a suyu ucuzlatmak ve çoğaltmak adına yapmış olduğu ve bitirdiği tek şey Karaçay Barajı. O da tam bitmiş değil. Ama Karaçay Barajı’nda yaptıklarını da bize ödetiyorlar. 6 lira 38 kuruşa mal ettiğimiz suyu 5 lira 8 kuruşa satıyoruz. Ortalama yüzde 25 daha ucuza satıyoruz. HATSU’yu borç içinde aldık. Bu gidişle borcunu ödeyemeyecek, hizmet vermekten gücünü kaybedecek ve insanlar su içemeyecek. HATSU’nun iflası bu arkadaşları mutlu mu edecek? Suyu ucuzlatmak istiyorlarsa elektriği, doğalgazı ve kömürü de ucuzlatsınlar. Bu arkadaşların işi gücü Büyükşehir’in hizmetlerini aksatmak” dedi.

Mehmet Şah Vakıf İş Hanı için de konuşan Savaş, kent meydanı yapmak istedikleri alan için ulusal ve uluslararası çalışmalar yapıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın