Her belediyeye böyle başkan lazım!

Erzin’de kurulması planlanan Polipropilen Tesisi için su alma yapısı ve derin deniz deşarjı ÇED sürecindeki Halkı bilgilendirme toplantısı Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ile birlikte mahalle halkı, STK temsilcileri ve doğaseverler ve çevrecilerin itirazlarıyla yapılamadı.   

Aşağı Burnaz Mahallesi Camii olarak belirlenen ve gergin anların yaşandığı toplantı alanında plastiğin hammaddesi olan Polipropilen üretilebilmesi için Propandan Polipropilen üretme tesisini istemediklerini net bir şekilde ortaya koyan halkın tepkileri üzerine toplantı pandemi koşulları gözetilmediği, yolun toplantı şartlarına uygun olmadığı, halkın tesisin çevreye doğaya ve toprağa olumsuz etkileri olabileceği yönündeki itirazları nedeniyle gerçekleşemedi.

Erzin’in doğasına zarar verecek hiçbir kimyasal tesise izin vermeyeceklerini söyleyen Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, “Aşağı Burnaz Mahallesi sınırları içerisinde bir firmanın polipropilen madde üretecek tesisin yetkilileri oldu bittiye getirerek uygun olmayan bir ortamda bilgilendirme toplantısı düzenlediğini gördük. Bilgilendirme toplantısının yapılacağı tarafımıza 1 hafta öncesinden belirtildi. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlisine bu toplantının yapılamayacağını başından belirttim. Bu yapılan bilgilendirme toplantısını kabul etmiyoruz. Havamızı, toprağımızı, suyumuzu ve sağlığımızı etkileyecek hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz. Kimyasal Tesisin yapılmaması konusundaki kararlı irademizi ortaya koymak ve itirazlarımızı tutanaklara geçirtmek adına toplantıya katılım sağlayarak bize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Erzin halkına destek veren İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara da, “İskenderun körfezi halihazırda bir çok kirleticinin etkisi altındadır, bugün hava kirliliği ve iklim krizini tetikleyen bu tesislerin topraklarımızda yapılmasına izin vermek abesle iştigaldir.

Bu tür projelerden bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir. Süreci inisiyatif adına yönetin Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, sivil toplum örgütleri, avukatlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, doğa savunucuları ve Aşağı burnaz sakinlerinin emeklerine sağlık” dedi.

Bir cevap yazın