Sonsuza dek Kalbimizdesin…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yıldönümü dolayısıyla İskenderun’da düzenlenen törende, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte adeta hayat durdu.

Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törene katılanların yanısıra 7’den 77’ye herkesin saygı duruşuna geçtiği 10 Kasım Anma Törenlerinde, İskenderunlular Ata’ya bağlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bağımsızlığımızın mimarı, büyük komutan, büyük devlet adamı, ilke ve inkılâplarıyla uygarlık yolundaki en büyük rehberimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83.’cü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Ünalan, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, SG Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, kurum müdürleri, siyasi parti İlçe Teşkilatları Başkanları,  STK’ların Temsilcileri, Şehit Yakınları ve Muharip Gaziler, idari, adli ve askeri erkân,  okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, basın mensupları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’na İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan tören, saat 9:05‘te çalınan siren sesleriyle beraber yakılan meşaleler eşliğinde Atanın manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın yüksek sesle okunmasıyla devam etti.

Anma programı daha sonra İskenderun Özel Başkent Fen ve Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nunda devam etti.

Bir cevap yazın