Adında bile ‘ATA’sını taşıyan şehirdir hATAy!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törene katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için yapılan törene Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanısıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Taygun Çağan, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Antakya Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreni, çelenklerin sunulması ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Törende Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Doğan mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarıları ve milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile sonsuza dek sevgi ve özlemle hatırlanacaktır. Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Vali Rahmi Doğan ve beraberindeki protokol, daha sonra  Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde Defne İpekyolu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı”na katıldı.

Bir cevap yazın