‘Sen Mustafa Kemal’sin’ daima bizimlesin!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikali’nin 83. Yıl dönümü dolayısıyla İskenderun’da düzenlenen anma programı kapsamında günün anlam ve önemini anlatan “Sen Mustafa Kemal’sin” isimli oratoryo büyük bir ilgiyle izlendi.

Atatürk Anıt Alanı’nın ardından Özel Başkent Fen ve Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda devam eden anma programı; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz ile şehadete şahitlik yapan kahraman gaziler anısına bir dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çeşitli gösterilerin sunulmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca görevlendirilen Yüzbaşı Bahadır Turşucu yaptı. Turşucu, konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün müstesna şahsiyetine dikkat çekerek, askeri yönü ile ilgili de sunum yaptı.

Atatürk Haftası dolayısıyla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi okullarımızda gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri takdim edildi.

İskenderun Özel Başkent Fen ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve sergilenen “Sen Mustafa Kemal’sin” isimli oratoryo izleyicilerden büyük beğeni toplarken, milli duygularımızı da bir kez daha pekiştirdi.

Bir cevap yazın