Nermin Kara, Hatay’ın çevre sorunlarını aktardı

CHP Doğa Haklarından Sorumlu MYK Yardımcısı ve İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Başkent ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’a Hatay’daki çevre sorunları ve maden ihaleleri ile ilgili sıkıntıları aktardı.

CHP Genel Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile de bir araya gelen Kara, Çevre Koruma Derneği olarak Hatay’da yapılan ve yapılması gereken çalışmaları tek tek masaya yatırdı.

“Bölgenin temel geçim kaynağı narenciye”

Ziyaretlerinde Dörtyol Kuzuculu’da yapılması planlanan ‘Alçı ve Grafit Ocağı’ ile ilgili Dörtyol halkının sıkıntılarını paylaşan Kara, ülke ihracatının yaklaşık yüzde 18’ini karşılayan narenciye üretiminin Dörtyol’a ait olduğunu ve narenciyenin ilçenin temel geçim kaynağı olduğunu ifade etti. Bölge halkının en büyük talebinin Amanoslar’daki endemik bitki türlerinin, tabiat ve bitki örtüsünün yok olmasının önünü açacak olan bu yatırımın planlamasından derhal vazgeçilmesi olduğunu aktaran Kara, alçı ve grafit ocağının yapılmamasının coğrafya açısından önemine dikkat çekti.

“Çekin Elinizi Doğamızdan”

Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunc Dörtyol Kuzuculu’da yapılması planlanan ‘Alçı ve Grafit Ocağı’ konusunda Dörtyol halkına mücadelelerinde tam destek verdiğini belirterek, “‘Dörtyol Kuzuculu’da yapılmak istenen grafit ve alçı ocağına karşıyız. Bölge halkı, alçı ve grafit ocağını istemiyor. Daha önce bir çed toplantısı yapıldı ve iptal edildi. Şimdi 2. çed toplantısını yapmak istiyorlar ne gerek var? Niye ısrar ediyorlar? Bu bölge narenciye konusunda Türkiye’deki önemli bölgelerden birisi. Narenciyeyi yok edeceksiniz. Amanos’lardaki endemik bitkileri yok edeceksiniz, kökünü kurutacaksınız. Nedir doğadan istediğiniz? Doğayla neden uğraşıyorsunuz? Biz buna karşıyız, bölge halkı buna karşı. Çekin elinizi doğamızdan’ diyerek, bölge halkına gerekli desteği vereceğini ifade etti.

‘Bölge halkının yayındayız’

CHP Doğa Haklarından Sorumlu MYK Yardımcısı ve İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara da desteklerinden dolayı Ali Öztunç’a teşekkür ederek, “Bölge halkına bu konunun takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz. Hatay’ımızın çevresini ve çehresini değiştirecek ve bölge halkının geçim kaynağını elinden alacak bu tür yatırımların her zaman karşısında olacağız” dedi.

Bir cevap yazın