RV İSTE-1 aştırma gemisi yeni keşiflere hazır

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin araştırma çalışmalarında kullanılan RV İSTE-1 aştırma gemisi mevcut donanımının bakım ve onarımının ardından yeni keşifler için mavi sularla buluştu.

İskenderun Körfezi’nde balıkçılık araştırmaları, biyo-çeşitlilik çalışmaları, temel oşinografik araştırmalar, onun dışında deniz kirliliği, çevre kirliliği, konularında araştırmalar yürüten gemi İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinin katkılarıyla Balıkçı Barınağı´nda bakım ve onarımının yapılmasının ardından denize indirildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Dekanı Cemal Turan´ın gözetiminde denize indirilen 27 metre uzunluğundaki R/V İSTE 1 araştırma gemisi öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı ile denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırılmasına da katkı sunuyor.

Geminin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne hibe edildiğini anımsatan İSTE Rektörü Tolga Depçi, “Sonunda araştırma gemimizin tamiratı bitti. Başta DTO İskenderun Şube Başkanı Sayın M. Kemal Kutlu beye ve yönetimine, Dekanım Prof. Dr. Cemal Turan’a, Kaptan Mustafa Gürlek’e, Genel Sekreterim Yahya Kılıç’a, İSTE Yapı İşleri personelime ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

RV İSTE-1 araştırma gemisi, en son 100 yıllık aynı zamanda tarihe ışık tutacak Fransız ve İngiliz istihbarat gemilerinin batığının keşfiyle gündeme gelmişti.

Bir cevap yazın