Bir haftaya sığmayan iyilik zamanı!

Türk Kızılay İskenderun Şubesi, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’ dolayısıyla ilçe genelindeki tüm okullarda yardımlaşma ve dayanışma bilincini arttırmak amacıyla seferberlik başlattı.

‘Haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için gönüllü ol” temasıyla Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşen etkinlikte, Kızılay’ın hizmetleri öğrencilere bir bir anlatılırken açılan stantlarda eğlenceli eğitim çalışmaları yapıldı. Oyun alanlarında sandalye kapmaca, halat çekme ve daha birçok oyunlar öğrencilere oynatılarak çocuklarda yardımlaşma ve dayanışma bilinci uyandırılması sağlandı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Mili Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ramazan Onatça, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin keyifli anlar yaşadıkları etkinlikte açıklama yapan Kaymakam Yönden, Kızılay İskenderun şubesine,  Pandemi süresi boyunca, okullarda ihtiyaç sahibi çocukların giyim, kırtasiye, erzak gibi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun çaba sarf eden Kızılay ekibine Başkanları Recep Sivri şahsında teşekkür etti.

Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri de yaptığı açıklamada, her şart ve koşulda İskenderun halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın can siperane çalışan ekibine ve desteklerini esirgemeyen Kaymakam İskender Yönden’e teşekkür etti.

Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı, eğlenceli oyunların oynatıldığı Kızılay Haftası etkinliğinde çocuklara eğlenceli bir şekilde çalışmaları anlatan Şube Müdürü İlk Yardım Eğitmeni Sevilay Bulutlu, Personel Şefi ve Sosyal Yardımlar Sorumlusu Seden İlhan, Kızılay Hatay Mobil Psikososyal Hizmet Takımından Serap Ateş, İskenderun Çocuk Koruma Merkezi Müdürü Mustafa Alkan ve Personelleri ve Genç Kızılay Ekibi de yaptıkları çalışmalarla Kaymakam İskender Yönden ve tüm katılımcılardan büyük takdir topladı.

Bir cevap yazın