Cumhuriyet resepsiyonu ile açılış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Baro Başkanlığı lokalinin açılış kurdelesini keserek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Hatay Barosu’nun lokal açılışı ve Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanısıra Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, eski Baro Başkanı Av. Sinan Adnan Akgöl, genel sekreter Av. Oya Mıstıkoğlu, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, lokalin Baro’ya ve baro üyesi avukatlara hayırlı olmasını dileyip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamasının ardından açılış kurdelesini kesti.

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu özdeyişi ile anlamını bulan Cumhuriyetin 98. yıldönümünü kutlayan Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, “Tam ve eksiksiz demokrasi, laik ve sosyal hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, insan hakları esaslı bir yönetim şekli olan Cumhuriyet rejimi Türk kültürünün de bir yansımasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘ün  “Ulusumuz kendisinde bulunan nitelikleri ve değeri uygarlık dünyasına çok daha kolay gösterecek, dünyada işgal ettiği yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir. Türkiye Cumhuriyeti mutlu, başarılı ve muzaffer olacaktır”  şeklindeki ifadesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza değin yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hatay Barosu olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğimizi ifade ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünü kutluyoruz” diyerek, lokalin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bir cevap yazın