‘Cumhuriyet Çiçekleri’, Cumhuriyet’in bekçileri!

Mithat Paşa İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinden oluşan ‘Cumhuriyet Çiçekleri’ Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümü dolayısıyla minik yüreklerindeki büyük Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini okul bahçesinden İskenderun’a yaydı.

Öğretmenleri Gül Eleman Çelikezen eşliğinde, birbirinden güzel şarkılarla kulakların pasını silen koro, bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet’e sonsuza dek sahip çıkma kararlılığını da ortaya koydu.

Çiçeklerden oluşan taçlarıyla dikkat çeken öğrenciler, törene katılanlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce 29 Ekim’de bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı’nda Milli duygu ve ulusal bilinci en üst seviyede yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, “Cumhuriyet Güneşi” ile serenat yaparak Cumhuriyet’e saygı duruşunda bulunan öğrenciler, ‘Masmavi gözlerin bize gülüyor’ ve Gençliğe Hitabe ile Cumhuriyet coşkusunu taçlandıran eserlerle velilerinden ve öğretmenlerinden tam not aldı.

Mithat Paşa İlkokulu Berivan Kuyubaşıoğlu, Ata’sının mirasına sahip çıkan Cumhuriyet çiçeklerine teşekkür ederken, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 98’inci yılı kutlu olsun” derken, etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik etti.

Mithat Paşa İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Gül Eleman Çelikezen de öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini sonsuza dek koruyacağız. Atatürk’ün çocuklarının muhtaç oldukları kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Yaşasın Cumhuriyetimiz. Nice 98’nci yıllara” dedi.

Bir cevap yazın