Reyhanlı Barajı’na ‘Çelik’ gerdanlık!

DSİ 13. (Antalya) Bölge Müdür Yardımcısı iken DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğüne atanan Köksal Buğra Çelik, beraberindeki heyetle çalışmaları devam eden Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1.Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) İnşaatı ile Hatay Hassa Akbez Yeraltı Depolaması İnşaatında incelemelerde bulundu.

Müdür Çelik, yapımı tamamlandığında Reyhanlı Barajı’na yılda 238 hm3 suyu derive edecek olan Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1.Kısım İnşaatı kapsamındaki T2 Tünelinde devam eden kaplama betonu imalatı ve regülatör yapısı imalatlarını gezdi.

T2 Tüneli kaplama betonu imalatlarında 677 m. ilerleme sağlandığını ve Regülatör yapısının çökeltim havuzu ve rakortman imalatlarının tamamlandığını ifade eden DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Projenin tamamlanmasıyla Akbez Deresi’nden yıllık 4.65 hm3 su derive edilerek, Amik Ovası’nda uzun yıllardan bu yana yapılan yeraltı sulamaları neticesinde düşen yeraltı suyu seviyesinin beslenmesi ve yeniden dengeye getirilmesine katkı sağlanacağını ifade eden Çelik, proje kapsamında rezervuar alanı şev düzenlemesi, taşkın seddesi, çevirme yapısı, tahliye yapısı ve Akbez Deresi yatağının 580 metrelik kısmında dere ıslahı yapılacağını ifade etti.

Bir cevap yazın