Sivil gözetimin paydaşları çalıştayda buluştu

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Faz 3 İskenderun Tecrübe ve Bilgi Paylaşımı Çalıştayı İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında gerçekleşti.

İyi yönetişim ilkelerine ve insan odaklı güvenlik ve toplumsal asayiş anlayışına dayalı, sivil ve demokratik bir iç güvenlik gözetimi sistemine geçişi sağlamak amacıyla düzenlenen proje kapsamında gerçekleşen çalıştayda pilot ilçe uygulamasına İskenderun ile birlikte dahil olan Ankara Sincan İlçesinin ilgili/yetkili kurum ve kuruluşları, amir ve temsilcileri de katıldı.

İskenderun Ramada Otel Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve projedeki iki pilot ilçenin temsilcilerini buluşturan toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile ilgili ve yetkili kurum / kuruluşların amirleri katıldı.

UNDP Proje Uzmanı Dr. Sevcan Kılınç Akıncı moderatörlüğünde, gerçekleştirilen toplantıda; yerel güvenlik konuları ele alınarak, kurum bazında yapılan çalışmalar ve tecrübe paylaşımlarının akabinde suç ve suçluların önlenmesine dair teknik ve kurumsal işbirliği ve koordinasyonu pekiştirmek, kaynak verileri arttırmak ve çok yönlü irtibat sağlamak v.b. toplumsal çözüm hedeflerine odaklanarak detaylı bir istişare yapıldı.

Toplantı sonunda, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ve İskenderun Belediye Başkan M. Fatih Tosyalı tarafından çalıştay katılımcılarına sertifikaları teslim edildi.

Bir cevap yazın